Élő kamerakép
 

Rendszám azonosítás

 

Működési elv:

A be- illetve kijárathoz érkező gépkocsik elérve az infraérzékelők (földhurok) vonalát vagy az ipari kamerák videó mozgásdetektálás hatására, jelzést küldenek a számítógépnek a rendszám mintavételezésére. A nagy teljesítményű infra reflektorok nappali és éjjeli viszonyok mellett is segítik a jó minőségű képnyerést. A számítógépen futó alkalmazás kielemzi a nyert kép alapján a gépjármű rendszámát, ezt a meglévő adatbázisban az engedélyezettekkel összeveti és nyitási jelzést küld a sorompónak (kapuszárnyaknak) ha belépésre jogosult gépkocsiról van szó.

A sorompókar (kapuszárny) működésbe lép, majd a forgalomirányító jelzőlámpa zöldre váltva áthaladást engedélyez. Vendég  gépkocsi érkezése esetén egy felugró ablakban a kezelő személyzet lehetőséget kap az ipari park területére belépni kívánó gépkocsi és vezetője adatainak rögzítésére, valamint a látogatás céljának felvitelére. A gépjármű áthaladása után az infraérzékelő automatikusan zárási jelzést küld a központi vezérlő egységnek a forgalomirányító lámpák pirosra váltása és a sorompók (kapuszárnyak) zárásának kezelése érdekében.
A rendszer lehetőséget biztosít az automatikusan vagy manuálisan rögzített rendszámok és egyéb adatok mellett a be és kiléptetés pillanatában egy pillanat képi anyag készítésére és rögzítésére a felvitt adatokhoz linkelve. Ez biztosítja a továbbiakban az adatok hitelességét könnyű, egyszerű beazonosítását, akár rakományokról vagy más eseményekről.

A rendszer adatbázisa tehát automatikusan kezelni tudja az engedéllyel rendelkező gépjárművek akadálymentes közlekedését (ki, behajtását), figyelmezteti, ha vendég vagy belépési jogosultság nélküli gépjármű tartózkodik a bejáratnál, képes hídmérlegekkel összedolgozva fuvarlevelek, statisztikák, számlázási adatbázisokkal közreműködve egy önálló komplex folyamat-ellenőrzési rendszert képezni.

Egy szabályos automatizált, akadálymentes közlekedés bármely pillanatának visszakeresési lehetőségét biztosítja a számítógép az elmentett adatok alapján. Biztosítja ugyanakkor a biztonsági kamerás rendszeren keresztül a ki és beléptetési pontok környékén történő események naplózását.

A jelszóval védett rendszer adatai mindig biztonságosan rendelkezésre állnak statisztikák, kielemzések céljából.